Hankie Bos

Hankie Bos, geboren 18 december 1974 in Den Haag.

Ik ben altijd gek geweest met dieren. Thuis hadden we katten, konijnen. Ik zat op paardrijden en ik had natuurlijk ook een verzorgpony. Gek genoeg hadden we in die tijd nooit een hond.

Een paar jaar geleden kwam er een hond in mijn leven, Mila. Met haar komst ging er een compleet nieuwe wereld voor mijn open. Met haar heb ik de basiscursus en vervolgcursussen gevolgd bij de hondenschool. Wat was ik blij verrast door de sterke band die je met een hond kan krijgen, daar wilde ik meer van weten

Enthousiast geworden door de mogelijkheden van honden, heb ik besloten de opleiding kynologisch instructeur te volgen en ik ben daarvoor geslaagd. Ik liep stage bij de Martin Gaus Hondenschool Lelystad, waar ik nu vooral te zien ben bij de puppycursus en de basiscursus.

Het leuke aan puppylessen is dat je aan de basis staat van de band tussen mens en hond. Je kan helpen deze band te verbeteren voor de rest van hun leven. Iedere combinatie tussen mens en hond is anders, daar moet je op inspelen, en dat maakt het zo leuk.