Auchel

In het voorjaar van 2014 komt George in mijn leven. Een zwarte Labrador Retriever pup met groei achterstand, het kleinste en schattigste pupje van het nest. Ik was gelijk verkocht maar moest eerst mijn ouders overhalen. Hij mag uiteindelijk mee naar huis, mits ik de training met hem ga volgen. Zo ben ik bij Martin Gaus Hondenschool Lelystad begonnen. Eenmaal besmet met het hondenvirus bedacht ik me dat dit is wat ik later zou willen doen.

Om een goede basis te leggen besloot ik de opleiding Diergezondheid en Management aan de Aeres Hogeschool Dronten te volgen. Tijdens het eerste schooljaar heb ik stage mogen lopen bij de Martin Gaus Hondenschool Lelystad, vervolgens ben ik hier blijven hangen. Tijdens deze periode heb ik enorm veel geleerd over het geven van lessen en alles wat daarbij komt kijken. In mijn derde schooljaar heb ik hulphonden mogen trainen voor de stichting Hulphond Nederland. Tijdens die periode heb intensieve begeleiding gehad vanuit de stichting en heb ik uiteindelijk drie hulphonden getraind. Dit was een onwijs leerzaam traject waarin mijn gevoel bevestigd werd dat ik door moest gaan met het werken met honden.

In juli hoop ik afgestudeerd te zijn. Dan kan ik me eindelijk volledig focussen op het werken met honden en hondeneigenaren de hondentaal te leren begrijpen!