Roy Lamie

Ik stel me graag even voor. Mijn naam is Roy en wat begon als een keertje bij een jachtschool kijken of ik wat meer met mijn hond kon gaan doen dan de standaard gehoorzaamheidstraining groeide al snel uit tot mijn grootste passie. Mijn eerste hond, Jinx, is een Weimaraner reu. Hij was 1 jaar oud toen ik besloot jachthondentraining met hem te gaan doen.

Met veel plezier sta ik elke week op het veld en zie ik hoe Jinx geniet en ik daarmee zelf ook. De band tussen Jinx en mijzelf lijkt bij elke training beter te worden. Als er tijdens de lessen “handjes” nodig zijn, help ik graag mee en al snel zie ik hoeveel je kunt leren als je ook eens aan de andere kant staat (niet de cursist, maar de trainer).

Ik doe mee aan wedstrijden en zet daarna in op SJP diploma’s. Om mij verder te verdiepen in de jachthondensport lees ik boeken van verschillende trainers en leer hier veel van. Ik pas deze inzichten toe, maar kijk ook goed naar mijn hond en mijzelf en voeg de opgedane kennis uit de boeken samen met mijn eigen opgedane ervaringen.

Tijdens afwezigheid van de trainer geef ik zelf les en daar wordt het idee geopperd: “zou jij zelf geen trainer willen worden”? Hierna gaat het snel en ik besluit een opleiding te volgen tot kynologisch instructeur bij de “Martin Gaus Academie”. Daarnaast heb ik ook stage gelopen bij verschillende scholen.

Ik vind het belangrijk om te trainen met plezier en op succes. Ik ben van mening dat je daarmee een hond krijgt die zeker is van zichzelf en met veel plezier met jou werkt