Workshop Neusspel

Eindelijk de neusspel cursus in workshop vorm, voor diegenen die graag in een compact vorm kennis willen maken met deze superleuke manier van samen bezig zijn. Geschikt voor alle honden vanaf 6 maanden oud, ook voor honden met een rugzakje.neusspel

Kernwoorden voor de workshop zijn: binding, samenwerken, plezier voor twee, nieuwe vaardigheden ontdekken, creatief binnen- en buitenshuis bezig zijn, focussen, mentale uitdaging.

Er is ruimte voor maximaal 6 eigenaar-hond combinaties en 3 toeschouwers zonder hond. We beginnen met een theoriegedeelte waarin wordt verteld over wat neusspel precies inhoudt, welke onderdelen er zijn, wat eigenschappen van en invloeden op geuren zijn, welke materialen je kan gebruiken, hoe de hondenneus werkt en wat het belang van snuffelen nou eigenlijk is. Tijdens het praktijkgedeelte beginnen we met systematisch zoeken, de basistechnieken om de juiste manier van zoeken aan te leren en daarna gaan we door naar het onderdeel huiskamer zoeken.

Je hond raakt van de neusspelletjes heerlijk voldaan. Je krijgt een geweldige interactie tussen geleider en hond, onder meer omdat de hond leert zoeken op persoonlijke geur van de eigenaar.

Alle geleerde oefeningen kan je tijdens je dagelijkse wandeling, of in- en rondom je huis uitvoeren.

Meer informatie

Neemt u voor meer informatie contact met ons op via e-mail (info@mgh-lelystad.nl), telefonisch op (06) 41 49 61 13, of via onderstaand contactformulier.