Martin Gaus hondenschool Lelystad

Detectie

×
Speuren vervolg

Minimale voorwaarden :
Basiscursus

Inhoud:
6 praktijklessen

Groepsgrootte:
Kleine groepjes van 4 deelnemers

Prijs:
€ 125,- euro

Detectie

Detectie, wat is dat eigenlijk? Je hebt vast weleens gehoord van detectiehonden, bijvoorbeeld gespecialiseerd in het vinden van drugs, voedsel of sigaretten. Wist je dat jouw hond dat ook kan leren? Detectie speuren is voor honden een waanzinnig leuke bezigheid. Elke hond heeft een neus die veel meer ontwikkeld is dan die van mensen. Met die neus kunnen ze geuren waarnemen en op grote afstand te zoeken. Daarbij heeft elke hond zijn eigen specialiteit en deze zullen we tijdens deze cursus achterhalen en motiveren. Met detectie wordt de natuurlijke drang van de hond om zijn neus te gebruiken aangespoord en verfijnd. Deze doelgerichte manier van je hond laten ‘werken’ zorgt oa. voor meer zelfvertrouwen bij de hond.

In de detectie cursus leer je jouw hond systematisch zoeken naar een bepaalde geur. Daarbij maken we gebruik van verschillende materialen om de hond zo veelzijdig mogelijk te laten zoeken. De eerste stap is het aanleren van een specifieke geur. Vervolgens leren we je hond een systematische manier van zoeken aan, waarna we de boel op zijn kop zetten en de hond vrij laten zoeken. Je zult versteld staan van wat jouw hond allemaal kan en dit versterkt jullie band. Ook mooi meegenomen, niet?

De lessen zullen zowel binnen als buiten gegeven worden. Je wordt deelgenoot van een bijzondere gave van je hond. Wil je liever naar buiten en een spoor met je hond lopen? Dat kan! Ga dan naar onze cursus Speuren.

Voor wie is detectie?
De lessen zijn geschikt voor honden van alle rassen en leeftijden. Omdat we in kleine groepjes werken kunnen we de lessen geheel aanpassen aan de mogelijkheden van je hond.

Wat zijn de kosten?
Je schrijft je in per serie van 6 lessen, de kosten hiervoor zijn € 125,00

You cannot copy content of this page