Martin Gaus hondenschool Lelystad

Esther

×

Esther

Mijn naam is Esther en ik woon in Heerenveen. Van jongs af aan ben ik al gek op honden. Ik ben opgegroeid met een labrador als ‘grote broer’, en jaren later toen er de tijd en ruimte voor was heb ik twee Bordeaux Doggen in huis genomen. Momenteel word ik vergezeld door een Amerkaanse Bulldog, een Amerikaanse Bully en een Stafford mix.

Bijna al mijn honden waren herplaatsers, en door de uitdagingen waar ik zelf tegenaan liep ben ik me meer gaan verdiepen in de hond. Hoe meer ik leerde, hoe meer ik wilde weten; dus daar is destijds het zaadje geplant, en ben ik uiteindelijk begonnen aan de opleiding tot Kynologisch Instructeur.

Relevante opleidingen/workshops:

  • Kynologisch Instructeur bij Edupet
  • Sinds 2020 actief als vrijwilliger in dierenasiels
  • Diverse (online) lezeningen/trainingen o.a. rondom uitvallende honden, angstige en onzekere honden.

Vragenvuur

Welk type ras gaat er ooit nog eens komen?: Mijn voorliefde qua rassen ligt met name binnen de mastiffs, bulldoggen en staffords. Maar het kan zo maar zijn dat ik in de toekomst mijn hart aan een heel ander ras verlies; afhankelijk van wat er op mijn pad komt en hoe mijn situatie er dan uitziet. Maar momenteel heb ik mijn handen vol aan mijn drie honden, en daar hoop ik nog heel wat jaren van te mogen genieten!

Welk van onze cursussen zou je zelf wel eens met je hond willen volgen?: Na het leggen van een eerste basis qua gedrag en gehoorzaamheid, zou ik graag aanhaken bij behendigheid, sport en spel en/of neuswerk.

Wat is jóuw doel van lesgeven aan mensen met hun hond?: Het begrip tussen mens en hond vergroten, waardoor er een mooie(re) samenwerking tussen beiden kan ontstaan.

Jouw ultieme honden/opvoedings/trainings tip?: Investeer in een goede band met je hond en maak opvoeden en het trainen leuk. Geniet van het samen leren en het samen bezig zijn. Het gaat niet alleen om het resultaat (een zit, af, of blijf) maar ook om het elkaar leren begrijpen en vertrouwen.

Je kunt mij in de volgende cursussen tegenkomen: Verschillende gehoorzaamheids cursussen.

You cannot copy content of this page