Martin Gaus hondenschool Lelystad

Wendy

×

Wendy

Mijn naam is Wendy en ik woon in Lelystad.

Van kleins af aan heb ik honden altijd al fantastisch gevonden.
Omdat wij thuis geen hond hadden, ben ik vrijwilligerswerk gaan doen in een dierenasiel. Daar leerde ik Cees kennen, een kruising Staffordshire Terriër. Hij was een hond die helaas niet herplaatst kon worden. Door de band die ik met Cees opbouwde, groeide mijn liefde voor honden nóg meer. Dus toen ik een paar jaar later ging samenwonen, was het geen verrassing dat we een hond in huis namen, een leuke, eigenwijze golden retriever: Balou. Door hem wilde ik alleen nog maar meer weten over honden en heb ik toen besloten om kynologisch instructeur te worden. De samenwerking tussen hond en mens vind ik fantastisch!
Ik werk nu zowel op een basisschool als leerkracht, als op de hondenschool als kynologisch instructeur. Een leuke combinatie!

Lijst met relevante opleidingen/workshops:
Dogvision Module 1a (toegepaste ethologie van de hond)
Dogvision Module 1b (leren bij honden)
Dogvision Module 2 (praktijk trainen en instructie geven: kynologisch instructeur)

Droomras:
Berner Sennenhond en/of Leonberger. Alleen daarvoor moet ik eerst een groter huis kunnen kopen met een nog grotere tuin.

Welk van onze cursussen zou je zelf wel eens met je hond willen volgen?:
Ik zou zelf detectie en speuren willen volgen met mijn Golden Retriever, omdat hij graag zijn neus gebruikt en hier veel plezier uit haalt!

Wat is jóuw doel van lesgeven aan mensen met hun hond?:
Mijn doel voor het lesgeven op de hondenschool is dat mensen en honden elkaar goed leren begrijpen en elkaar kunnen vertrouwen.

Jouw ultieme honden/opvoedings/trainings tip?:
Opvoeden en trainen is maatwerk. Leer de signalen kennen van je hond en probeer te begrijpen waarom je hond doet zoals hij/zij doet. Zo kun je nog beter inspelen op wat je hond nodig heeft en bouw je samen een fantastische band op.

Je kunt mij in de volgende cursussen tegen komen:
Puppycursus en Vervolgcursus

You cannot copy content of this page