Martin Gaus hondenschool Lelystad

Wytske

×

Wytske

Samen met mijn man (Niels) en onze honden woon ik in Dronten. Gelukkig is Niels minstens net zo gek op honden als ik. Recent hebben we daarom samen onze derde hond verwelkomd. Toen ik 20 was kwam mijn eerste hond, Doeke; een hollandse schapendoes, in beeld. Gaandeweg heb ik geleerd dat opvoeden meer is dan enkel consequent zijn. Ik leerde haar te begeleiden in de ontwikkeling en grenzen te stellen zonder autoritair te hoeven zijn. Doeke heeft veel lichamelijke klachten. We doen samen hoopers, omdat dat niet zo zwaar belastend is voor haar lichaam.

We hebben vele honden thuis gehad voor (her)training en durfden een hond van een zelfstandiger ras/type daarom aan. Niels heeft namelijk een voorliefde voor de Alasakan Malamute. We hebben Tyko geadopteerd uit het asiel toen hij twee jaar oud was. Voor mij was de overgang van een herder/veedrijver naar een oertype best even schakelen. Tyko was geen gemakkelijke hond en heeft mijn geduld meermaals flink op de proef gesteld, maar hij hoort ondertussen helemaal bij onze familie en bleek een gouden match met Doeke. Sinds 2023 kunnen jullie mij met Kona (samojeed x malamute), onze jongste, tegenkomen op de hondenschool in de cursussen in de opvoeding. Ja, ook wij gaan echt naar de puppycursus.

Al op de middelbare school wist ik (heel cliché) dat ik met dieren wilde gaan werken. Ik liep toen stage op de afdeling ‘’educatief trainen’’ in Ouwehands Dierenpark. Daar raakte ik geïntrigeerd door het cognitief vermogen van zoogdieren. Vanuit die liefde en passie voor dieren ben ik de opleiding ‘’bedrijfsleider dierverzorger’’ gaan volgen. De jaren vlogen voorbij en ik ben mezelf blijven ontwikkelen m.b.t. dieren en gedrag. Ik liep stage bij gedragsinstituten, werkte als leidinggevende in een dierenpension, volgde cursussen over gedrag van zoogdieren en opleidingen tot kynologisch instructeur, ging aan het werk als hulphondentrainer en startte uiteindelijk een bedrijf om b2b en particulier les te kunnen geven aan, met, voor en over honden. Ondertussen werk ik gedeeltelijk in het onderwijs en geef ik les aan kinderen (12-16jr) over dieren. Mijn grote passie ligt in de relatie tussen hond en mens. Ik zal dan ook mijn best doen om oog voor jullie als combinatie te hebben en jullie erin te inspireren oog voor elkaar te hebben.

Jullie zullen mij vooral tegenkomen bij privélessen en tijdens cursussen in de opvoeding.

Mijn ultieme tip: GENIET van elkaar! Zeker bij jonge honden zie ik nog weleens dat men met de handen in het haar zit. Een emotie die ik absoluut niet terzijde wil schuiven, want ik weet hoe zwaar het kan zijn. Echter komt het vaak echt hartstikke goed en zijn we achteraf vergeten te genieten van de ontwikkeling en het proces. Ik help jullie graag.

You cannot copy content of this page