Martin Gaus hondenschool Lelystad

Anne Dame

×

Anne Dame

Mede eigenaar

Een leven zonder honden, dat kan ik mij moeilijk voorstellen. Van kind af aan ben ik altijd omringd geweest door honden, waaronder de Rottweilers die mijn ouders hadden. Toen kwam mijn grote vriend Harry in beeld, een kruising Duitse Dog x Labrador. Een bijzondere mix, waarvan nog maar bekeken moest worden wat daar uit ging komen (iets wat overigens helemaal goed is gekomen!). Met hem ben ik cursussen gaan volgen, van puppytraining tot speuren en alles daartussen. Dankzij hem ben ik mij verder gaan verdiepen in het gedrag van honden en in de verschillende trainingstechnieken. En nu vele jaren later, ben ik nog steeds actief in de hondenwereld.

Na mijn studie Interdisciplinary Social Sciences aan de UvA besloot ik namelijk dat ik iets ging doen in waar mijn hart ligt, namelijk het werken met honden. Ik ben de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut gaan volgen bij de Martin Gaus Academie. Daarnaast ben ik inmiddels gecertificeerd Kynologisch Instructeur. Met heel veel plezier breng ik het geleerde in praktijk op de hondenschool. Het is geweldig om onderdeel te zijn van zo’n leuk en professioneel team! Ik ben op de hondenschool vooral te vinden bij de puppycursussen, privélessen en gedragsconsulten. Het is heel fijn om mens en hond te zien samenwerken en ik hoop dat o.a. door mijn begeleiding deze twee intrigerende wezens elkaar beter leren begrijpen.

Naast mijn werk op de hondenschool, ben ik ook werkzaam als docent voor Edupet / Martin Gaus Academie. Daar worden onder andere professionals opgeleid, waaronder Instrcuteurs en gedragstherapeuten. Met veel plezier geef ik daar mijn kennis en ervaring door.

Ben je nieuwsgierig naar mijn opleidingen? Klik dan onderaan op de knop ‘mijn opleidingen’.

 

Vragenvuur

Woonplaats: Zeewolde

Welk type/ras gaat er ooit nog eens komen?: Er zijn er zo veel leuk, het nadeel voor mij is: hoe meer je weet van honden, hoe lastiger het is om te kiezen. Ik hou van zachte eitjes, maar met een stoer uiterlijk. Een Duitse Dog is daar een goed voorbeeld van. Maar ook de Broholmer en de Grote Zwitserse Sennenhond vind ik erg leuk!

Welk van onze cursussen zou je zelf wel eens met je hond willen volgen?: Alles wat met de neus te maken heeft vind ik erg leuk om te doen, dus Detectie en Speuren staan dan wel bovenaan.

Wat is jóuw doel van lesgeven aan mensen met hun hond?:  Wederzijds begrip kweken en het plezier in de relatie naar boven halen, dat is mijn ultieme doel.

Jouw ultieme honden/opvoedings/trainings tip?: Ga voor het hebben van plezier, er moet al zo veel.

Je kunt mij in de volgende cursussen tegenkomen: Puppycursus, Basiscursus, Privelessen en Gedragsconsulten.

Anne Dame

You cannot copy content of this page