Sietske Hollander

Mijn naam is Sietske Hollander, geboren in 1994 in Almere waar ik nog steeds woon met mijn vriend en onze Welsh Springer Spaniël Suus van nu 1 jaar oud. Mijn hele leven heb ik al een grote liefde voor dieren. In mijn jeugd was ik veel bij de paarden te vinden en ik ben opgegroeid met onze gezinshond: Labrador Smoes. Wij hadden een boek met diverse trucjes die je de hond aan kon leren en hier gingen Smoes en ik mee aan de slag. Ergens daar zal het zaadje wel gepland zijn. ‘Als ik later groot ben’ wilde ik ook altijd wat met dieren gaan doen. Echter had ik ook een passie voor mensen helpen en daarom ben ik de zorg in gegaan als eerstelijns diëtist.

Nadat ik tijdens mijn afstuderen mijn schoonfamilie hielp met hun Bordeaux pup Guus op te vangen en mede op te voeden, ging het daarna des te meer knagen om zelf ook een hond in huis te halen. Na veel nadenken, inlezen en voorbereiding kwam onze eerste hond Sven in ons leven, waar wij veel leuke en helaas ook minder leuke avonturen mee beleefd hebben. Sven had een lastig karakter, waardoor ik mij nog meer ging verdiepen in honden, hun gedrag en leerprocessen. Veel boeken gelezen, internet geraadpleegd en diverse cursussen bij verschillende hondenscholen gevolgd om zo bij iedereen weer wat bij te leren. Mijn interesse begon mijn passie te worden!

Onderhand al weer een tijdje verder, en het kriebelde al wel om een opleiding te gaan doen en hier serieus werk van te maken. Toen in maart 2020 Suus van toen 5 maanden oud bij ons herplaatst werd en ik weer opnieuw startte met opvoeden en trainen, groeide dat gevoel alleen nog maar meer en heb ik de stap gezet om de opleiding Kynologisch Instructeur bij de Martin Gaus Academie te volgen.

Mijn passie voor het helpen van mensen én mijn passie voor honden kan ik nu combineren en daar haal ik erg veel plezier en energie uit. Het opbouwen van vertrouwen en samenwerking tussen hond en mens vind ik een super mooi proces. Iedereen heeft zijn eigen wensen en mogelijkheden en ik help er graag bij om dit in kaart te brengen en samen met jou te werken aan een fijn samen-zijn.